Ons 23 jarig bestaan als Cafetaria Atlas

In 1997 zijn onze vader (Samuel Chan) en oom (Danny Au) begonnen met de cafetaria. Samen met het Chinese restaurant verzorgden zij heerlijk eten voor de wijk Kerk en Zanen. Het restaurant is niet meer, de oprichters zijn met pensioen gegaan en de tweede generatie hadden geen interesse in dat gedeelte van de family business. Vanaf begin 2018 zijn de gebroeders Chan ( Ket Chi Chan en Ket King Chan) de trotse eigenaren van de cafetaria. In 2019 is de zaak dan ook naar hun smaak verbouwd.

Cafetaria Atlas Alphen aan den Rijn

De zaak bezit nog steeds het familiegevoel van zaken doen. Veelal afstemmen op het gezinsleven van beide eigenaren maar ook wordt het personeel opgenomen in de familie. Ook de hoge eisen van kwaliteit en hygiëne is gebleven. Elk product wordt zorgvuldig uitgekozen, voldoet het niet aan de eisen dan komt het niet in ons assortiment. Als er niet gebakken wordt dan wordt er schoongemaakt.

Cafetaria Atlas Alphen aan den Rijn

Streekproducten

Doordat de cafetaria een stand alone bedrijf is en dus geen franchise, wordt er veelal gebruik gemaakt van de lokale bedrijven waar mogelijk. Het rundvlees van de eigengemaakte burger, Classic Fantastic, wordt gehaald bij de lokale slager "Slagerij Jan Antonisse" op de hoek. Ook de hete kip en sate komt uit eigen keuken en de kip komt van dezelfde lokale slager.

De Italiaans schepijs, komt van een bedrijf net in het bedrijventerrein die aan de wijk grenst. Ook zit er in ons assortiment; de Le Kroket. Een kroketje van 100% rundvlees gemaakt door een echte Alphenaar, eerst uitgebracht door Slagerij de Ridder in de Aarhof, maar door de grote vraag naar de Le Kroket is de bedenker van de kroket alleen verder gegaan.

Nog een leuke weetje!

De pindasaus is bedacht door pappa Chan. Nadat er veel gasten vonden dat satésaus niet bij friet past, had hij zelf de populaire pindasaus from scratch gemaakt. Dus het is niet verrassend dat er maar 5 mensen op de gehele aardbol die het geheime recept kent

Duurzaamheid

In de zomer van 2018 is ook de eerste stap gemaakt om zo min mogelijk gebruik te maken van single use plastic.

De eerste stap was om te serveren zonder single use plastic. De witte plastiek bakjes werden vervangen door de ouderwetse papieren puntzak. Saus wordt in afwasbare bakjes gedaan net als de snacks. Alles wordt geserveerd op een bamboeplankje. De rietjes zijn van bio plastic gemaakt en hebben een kortere afbraaktijd dan gewone plastic.

De tweede stap is bedoeld om de gasten te informeren en bewust te maken van de impact van single use plastic op ons milieu en zo onze keuze om zo min mogelijk single use plastic te gebruiken, uit te leggen. Om de gasten meer bewust te maken, doneren wij voor elk tasje die de klant meeneemt, 10 cent aan de plastic soup foundation. In de 1,5 jaar dat we aan het doneren zijn, hebben wij meer dan 10.000 tasjes bespaard.

De derde stap is om daadwerkelijk de witte bakjes van plastiek te vervangen. In plaats daarvan gebruiken wij bakjes die van suikerriet zijn gemaakt. Die bakjes zijn gemaakt van de afval van suikerriet en zijn composteerbaar. Na gebruik mogen de bakjes in de groene bak.

Kwaliteit en service

De Cafetaria Atlas is een familiebedrijf waar hoogstaand kwaliteit en service een standaard is. Teamsleden die de gasten met een tevreden gevoel naar huis willen laten gaan en altijd in zijn voor een gezellig praatje. Kom langs voor een snelle afhaalservice of lekker relaxed zitten en genieten van je patatje, geserveerd met een duurzaam gedachte.